wyjmowalm cala puszke z dolotem i wtedy masz tyle miejsca ze tanczyc mozna.
mam gdzies fotki z mojej operacji ale na tradycyjnym papierze wiec musial bym zeskanowac
wieczorem moge zapodac
No to juz jasniej ,tak cos czulem ze trzeba wywalic obudowe filtra na bok
Zapodaj fotki ,napewno beda pomocne k
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Czy ktoś wymieniał taką uszczelkę, czy można to zrobić we własnym zakresie.
Czy przy demontażu nie rozpadnie się to wszystkjo w p@#du. Dysponuje narzędziami, garażem i podstawowymi umiejetnościami. Kiedyś, po szkole (15 lat wstecz pracowałem jako mechanik!!!).
Pierszy wyciek usuneli w ASO gwarancyjnie, teraz pojawił się kolejny raz w tym samym miejscu. Koszt uszczelki to 7 zet, a całej usługi ok 150zet. różnica w kosztach widoczna.
Prosze o sugestie w tym temacie.
Trochę odgrzewam temat.
Jak to w końcu jest, bo mi też cieknie i nie wiem czy dam radę sam wymienić. Dodatkowo w ASO powiedzieli mi, że są do tego dwie uszczelki: w kształcie serca i w kształcie ósemki. Którą trzeba kupić?
Z górydz dzięki za pomoc
jest jedna uszczelka ale warto tez sie zaopatrzyc w silikon,przynajmniej u mnie tak jest i jak na razie nie cieknie :P co do zrobienia to spoko zrobisz sam,ja mam 2 lewe rece i udało mi sie zmajstrować :diabelski_usmiech
Jest mały problem.Byłem wczoraj w ASO żeby kupić tą uszczelkę, ale powiedzieli mi, że przy tym dekielku nie ma uszczelki. Jest uszczelka pomiędzy całą pompą, a głowicą, a tam gdzie mi cieknie to nie ma. Czy on się mylił czy jak? Może ktoś podać numer tej uszczelki z ETKI?
Cieknie na obwodzie, tam gdzie zaznaczona jest czerwona linia. Ten dekielek trzymają śruby zaznaczone zielonymi strzałkami. Z D J Ę C I E
Dzięki za pomoc
[ Dodano: Pon 16 Lip, 07 22:17 ]
Panowie napiszcie chociaż, że nie wiecie, albo jak Wam się wydaje, bo jeszcze się za to nie zabrałem i boję się cokolwiek zrobić. Kupiłem podobno świetny uszczelniacz zastępujący uszczelki, ale nie wiem co się stanie jak odkręcę ten dekielek.
W środku musi być jakaś ważna część, bo sądząc po farbie na śrubach to było to już wymieniane i na aukcjach widziałem, że sprzedawcy też zabezpieczają to miejsce, więc co tam w środku siedzi takiego ważnego?
[ Dodano: Czw 19 Lip, 07 21:01 ]
Mały update. Po konsultacjach telefonicznych i organoleptycznych z kilkoma mechanikami diagnoza jest prosta: pompa do wymiany. Jak leci po zewnętrznej stronie, czyli tak jak u mnie z tego dekielka, to trzeba pompę wymienić, odkręcenie tego dekielka powoduje wysypanie się syfu na asfalt i unieruchomienie samochodu, także napraw raczej nie polecam. Jednak jak kupię pompę i wymienię, to odkręcę ten dekielek i zobaczę co tam jest, tak dla potomnych, a nóż da się naprawić
Komentarz